Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin rijdt Ronde van Lombardije als voorbereiding op WK

Dumoulin rijdt Ronde van Lombardije als voorbereiding op WK

RoadToTokyo

Cheer!

MILAAN - Tom Dumoulin bereidt zich deze week op Italiaanse bodem voor op het WK in Qatar. De renner van Giant-Alpecin start woensdag in Milaan-Turijn en rijdt zaterdag ook de Ronde van Lombardije, de laatste WorldTour-koers van het seizoen.

Deel dit artikel op social media

Vooral de Ronde van Lombardije is ideaal om de vorm met het oog op het WK nog wat bij te schaven, zegt ploegleider Aike Visbeek. “De organisatoren hebben de laatste honderd kilometer van de koers moeilijker gemaakt dan in de voorgaande edities.”

"We hopen dat we een sterke koers kunnen rijden met Tom, die in goede vorm verkeert. Het is een ideale voorbereiding voor hem op de wereldkampioenschappen in Qatar. Hij is in staat om de heuvels goed over te komen."

Sam Oomen zal net als Dumoulin beide Italiaanse koersen rijden. Stagiair Martijn Tusveld staat aan de start in Milaan-Turijn.

Dumoulin zal op het WK in Qatar zowel de tijdrit (12 oktober) als de wegwedstrijd (16 oktober) rijden. Dat bleek maandag toen de KNWU de volledige selectie bekendmaakte.

Nibali

Vincenzo Nibali, vorig jaar winnaar van de Ronde van Lombardije, zal zijn titel niet verdedigen. Dat heeft zijn ploeg Astana maandag bekendgemaakt.

De oud-Tourwinnaar is bezig aan zijn laatste maanden bij de Italiaanse formatie. Volgend seizoen rijdt hij voor de nieuwe ploeg Bahrain Merida.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!