Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Drie medailles wielerploeg bij tijdrit weg

Drie medailles wielerploeg bij tijdrit weg

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

De Nederlandse wielerploeg heeft op de Paralympische Spelen drie medailles veroverd op het onderdeel tijdrit op de weg. Alyda Norbruis won goud, Vincent ter Schure/Timo Fransen reden naar zilver en handbikester Laura de Vaan veroverde brons.

Deel dit artikel op social media

Na goud en brons op de baan won Norbruis woensdagochtend goud op de tijdrit op de weg in de klasse C1-2-3. “Na de baan ging mijn focus meteen op deze tijdrit. Ik wist dat er kansen waren, maar dit had ik alleen maar durven dromen”, genoot de Ureterpse.

Ter Schure en Fransen viel het zilver in de B-klasse tegen, maar over hun rit was Fransen best te spreken: “Dat was gewoon goed, maar niet goed genoeg voor goud.” Het zilver voelde anders aan dan het zilver van een week geleden op de achtervolging op de baan. “Toen waren we heel blij, maar dit gaat wel even duren denk ik”, vatte Ter Schure zijn gevoel samen. Stephen de Vries en Patrick Bos werden vierde, Tristan Bangma en Teun Mulder zestiende.

Laura de Vaan veroverde op de tijdrit H4-5 haar derde Paralympische medaille na het zilver (wegrace) en brons (tijdrit) van Londen 2012. “Dit was wat erin zat”, zei De Vaan gedecideerd na de finish. “Ik heb optimaal gereden.” Jenette Jansen eindigde als zevende.

De Vries vierde
Bij de mannen handbikers in de klasse H5 eindigde Tim de Vries als vierde, werd Jetze Plat zesde en Johan Reekers negende. “Op zich tevreden”, zei Tim de Vries. “Goede lijnen gereden, ik denk dat er niet meer in zat dat ik heb gereden. Maar de vierde plek, dat is wel een teleurstelling.”

Teleurgesteld was Plat ook. “Ongelooflijk balen. Geen slechte tijd, absoluut niet, het waren zware omstandigheden. Maar net niet die driehonderd watt gereden die ik wilde rijden, al was dat waarschijnlijk ook niet genoeg geweest.”

In de klasse C5 eindigde Daniel Abraham Gebru als vierde, op een kleine tien seconden van het podium.  Arnoud Nijhuis liet in de klasse C1 de negende tijd klokken en bij de tandems in de B-klasse werden Odette van Deudekom en Kim van Dijk achtste en Larissa Klaasen en Haliegh Dolman elfde.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Stephen, Laura, Vincent, Patrick, Tim, Johan, Daniel, Larissa, Haliegh, Eelke, Timo, Odette, Tristan, Fedor, Arnoud, Johan, Jennette, Alyda, Jetze, Teun en Kim aan!