Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Drie medailles op tweede dag Paralympische Spelen

Drie medailles op tweede dag Paralympische Spelen

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse baanwielrenners waren op de tweede dag goed voor twee medailles. Tandemduo Larissa Klaassen en Haliegh Dolman won zilver op de tijdrit, Arnoud Nijhuis was daar goed voor brons. Ook viel er voor het eerst te juichen voor eremetaal in het atletiekstadion.

Deel dit artikel op social media

Klaassen en Dolman pakten het zilver op de tijdrit; het onderdeel waarop ze regerend wereldkampioen zijn. Ze moesten het goud in de Velodrome in Rio de Janeiro laten aan Sophie Thornhill en Helen Scott. Voor Nijhuis was zijn derde plaats een herhaling van zijn bronzen medaille op de WK eerder dit jaar.

In het Olympisch Stadion veroverde Marlène van Gansewinkel brons bij het verspringen. De 21-jarige Nederlandse sprong 5.57 meter, goed voor een nieuw persoonlijk en nationaal record. Het goud ging naar regerend wereldkampioene Marie-Amélie Le Fur uit Frankrijk. Iris Pruysen moest genoegen nemen met een zevende plaats.

In totaal heeft Paralympic TeamNL na twee wedstrijddagen één gouden, vier zilveren en zeven bronzen medailles gewonnen in Rio de Janeiro.

Wat gebeurde er nog meer op de openingsdag van de Paralympische Spelen? 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!