Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Drie finaleplaatsen voor zwemsters

Drie finaleplaatsen voor zwemsters

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De ochtenseries in het Estádio Aquático Olímpico hebben drie finaleplaatsen opgeleverd voor de Nederlandse paralympische zwemploeg. Manon Vermariën plaatste zich als derde voor de finale 400 meter vrije slag S9. Chantal Molenkamp en Chantalle Zijderveld zwemmen in de avonduren de finale 50 meter vrij eslag in de klasse S10.

Deel dit artikel op social media

De 50 meter vrije slag S10 leverde finaleplekken op voor Chantal Molenkamp en Chantalle Zijderveld. Molenkamp tikte als zesde aan in de series en Zijderveld plaatste zich als achtste voor de finale. Marije Oosterhuis zwom de tiende tijd en is daarmee uitgeschakeld. Op de 100 meter rugslag S11 werd Liesette Bruinsma uitgeschakeld. Bruinsma kwam tot de dertiende tijd in de series.

Nationaal record

Manon Vermariën plaatste zich als derde voor de finale 400 meter vrije slag S9.  Met 4.53.08 bleef de 19-jarige slechts een fractie verwijderd van haar nationale record. Cleo Keizer zwom wel een nationaal record op de 100 meter vlinderslag S8. Keizer reikte tot 1.21.29 en verbeterde haar beste tijd met ruim een seconde. Desondanks werd ze met een negende plek in de series uitgeschakeld, omdat alleen de acht snelsten naar de finale gaan.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Manon, Chantalle, Chantal en Liesette aan!