Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dressuurruiter Hosmar op derde plaats na team test

Dressuurruiter Hosmar op derde plaats na team test

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Op de tweede dag van de dressuurwedstrijden in Rio de Janeiro zette Frank Hosmar met Alphaville een score van 72.381% neer in de teamtest. Met die score staat hij op een derde plaats.

Deel dit artikel op social media

Hosmar was na afloop niet echt tevreden met zijn proef, maar blijft strijdvaardig: “Ik wil niet weer met brons naar huis, zoals in Londen. Ik denk dat ik beter kan. Mijn paard Alphaville was goed vandaag, maar er waren teveel dingen in de proef die beter kunnen.”

De Nederlandse ruiter, die in Londen vier jaar geleden twee keer brons won, kijkt ook met een schuin oog naar zijn concurrenten. “Ik vind het verschil van bijna twee procent met Sophie Wells en Michel George nu wel te veel”, zei hij. “Ik zou graag de protocollen willen zien van wat de juryleden willen zien. Dan overleg ik met mijn trainster Adelinde, horen wat zij er van vond.”

Woensdag rijdt Frank de individuele proef. Morgen rijden de deelnemers in Grade II, waaronder Demi Vermeulen en Rixt van der Horst, de teamtest. Morgenmiddag wordt er voor het eerst gestreden om de medailles, met Sanne Voets in actie in Grade III.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Frank aan!