Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dressuurruiter Frank Hosmar blij met brons

Dressuurruiter Frank Hosmar blij met brons

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Frank Hosmar is met zijn paard Alphaville derde geworden in de individuele test. De bronzen medaille is een herhaling van hun prestatie van de Paralympische Spelen in 2012.

Deel dit artikel op social media

Hosmar moest als eerste van start in de individuele test; het tweede onderdeel van het paralympisch dressuurtoernooi. Na afloop bleek het scorebord niet goed te functioneren. Aanvankelijk kreeg de Nederlandse combinatie een score van 70,310% – Hosmar: “Dat is nooit genoeg voor een medaille” – die later bijgesteld werd naar 72,452%. Alleen de Britse Sophie Wells en Belgische Michelle George scoorden beter. Vier jaar geleden kreeg dit onderdeel in Grade IV het zelfde podium, alleen Wells en George hebben nu van positie gewisseld.

“Ik kan mezelf niks verwijten, ik heb geen foutjes gemaakt”, concludeerde Hosmar na afloop. “De scores die de jury hier geeft, vallen tegen. Op internationale wedstrijden scoor ik regelmatig negens, hier blijven ze uit. Maar daar heeft iedereen mee te maken. Ik heb gedaan wat ik moet doen; beter kon ik niet. En ik ben erg blij met deze bronzen medaille. In de vrije kür ga ik weer voor een medaille.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Frank aan!