Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dressuurploeg verovert brons in landenwedstrijd

Dressuurploeg verovert brons in landenwedstrijd

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – De dressuurruiters zijn derde geworden in de landenwedstrijd. Nicole den Dulk, Rixt van der Horst Frank Hosmar en Demi Vermeulen bezorgden Nederland de eerste teammedaille sinds de Paralympische Spelen van 2004.

Deel dit artikel op social media

In het landenklassement tellen per land de scores mee van de teamtest en de individuele proef van de beste drie ruiters. Nadat Van der Horst en Vermeulen hun individuele proef vanmorgen afsloten met brons en zilver, was het afwachten hoe andere landen scoorden in Grade 1a, de laatste klasse die in actie kwam op de individuele proef. Nederland heeft in die klasse geen ruiters. Met name de scores van Noorwegen werden aandachtig gevolgd. Toen die niet over de score van Nederland – in totaal 430.535% – heen gingen, was het brons zeker.

Het goud in de landenwedstrijd gaat naar Groot-Brittannië, zoals ook op de vijf voorgaande Paralympische Spelen gebeurde. De Britten scoorden 453.306%. Duitsland, goed voor zilver, scoort 433.321%. De ploegen krijgen hun medaille morgen omgehangen na afloop van de vrije kür op muziek.


“Het is geweldig dat we deze medaille winnen, daar waren we voor gekomen”, zegt bondscoach Joyce Heuitink trots. “Na de vorige Spelen zijn we serieus aan de slag gegaan om het hele team beter te maken en dat is gelukt. En het is prachtig dat we ongeacht welk resultaat we weg zouden mogen strepen, hoe dan ook brons hadden gehaald. Dus iedereen in het hele team heeft bijgedragen aan dit succes. Dat geldt voor de ruiters, maar ook voor de grooms, de eigenaren van de paarden en de persoonlijke trainers. We hebben dit met z’n allen voor elkaar gekregen. Ik ben ontzettend trots.”

Spanning
Hoe hebben de ruiters de spannende uren met wachten op scores beleefd? “We zijn zelf bij de rolstoeltennisfinale gaan kijken”, lacht bondscoach Joyce Heuitink. “Het had toch geen zin om de hele middag in het stadion te blijven; daar kan ik niet zo goed tegen. Met een schuin oog heb ik wel steeds de uitslagen in de gaten gehouden. En toen duidelijk was dat brons zeker was, zijn we elkaar in de armen gevlogen.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Frank, Nicole, Demi, Rixt en Joyce aan!