Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dikke vreugdetranen na zilver en brons voor amazones

Dikke vreugdetranen na zilver en brons voor amazones

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Demi Vermeulen en Rixt van der Horst hebben voor Nederlands succes gezorgd in het dressuurtoernooi. In de individuele proef veroverde Vermeulen het zilver, Van der Horst kreeg het brons omgehangen.

Deel dit artikel op social media

Van der Horst kwam als eerste van alle ruiters in actie. Dat kan een nadeel zijn, omdat de jury nog geen referentiekader heeft. Van der Horst was redelijk tevreden over haar proef, al viel de score na een minder tweede deel wat tegen (70.743%). Daarna begon voor haar het lange wachten. In het tweede deel van het programma gingen alleen titelverdedigster Natasha Baker (73.400%) en landgenote Demi Vermeulen (71.600%) haar voorbij. Bij de laatste deelnemer was het voor beide Nederlandse vrouwen spannend, maar de zilveren en bronzen medaille bleven in hun bezit.

“Het kwam vandaag echt uit mijn tenen, meer dan dit had ik niet kunnen doen”, concludeerde Vermeulen. Met vreugdetranen in haar ogen viel ze haar moeder in de armen. “Burberry reed heel goed. Ze struikelde wel een keer, maar daar kon ik niks aan doen. Dat was pech. Mijn doelstelling was hier een medaille te halen. Over de kleur heb ik helemaal niet nagedacht. Dat ik hier zilver win, betekent zoveel. Dit is een onbeschrijfelijk gevoel.”

Van der Horst dacht aanvankelijk dat haar score niet voldoende zou zijn voor een medaille. Ze zei na haar proef: “Alles ging volgens plan, tot het laatste stuk. Toen was ik de controle kwijt, liep Caraat net iets te snel en daar kon ik ook niets meer aan doen. Ze was gewoon te sterk voor me. Ik heb super gereden, maar dan verkloot ik het op het laatst. Dat is heel jammer.” De opluchting na een spannend uur kwam er met veel tranen uit. “Ik was zo bang dat die Duitser, die als laatste startte, me nog voorbij ging. Het was zo spannend, het duurde zo lang. Ik ben zo ongelofelijk blij met deze medaille.”

Teammedaille
Aan het einde van de dag, wanneer de laatste handicapklasse (Grade 1a, red.) heeft gereden, wordt de uitslag van het teamtoernooi bekend. Oranje is in de race voor een bronzen medaille, maar is daarbij met name afhankelijk van het resultaat van twee Noorse deelnemers in die klasse.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Demi en Rixt aan!