Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

De Kogel nieuwe bondscoach beachvolleybalvrouwen

De Kogel nieuwe bondscoach beachvolleybalvrouwen

Coaching RoadToTokyo

Cheer!

NIEUWEGEIN - Richard de Kogel is de nieuwe bondscoach van de dameslijn van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). De Kogel volgt Morph Bowes op, die na een periode van vier jaar afscheid neemt van BTN. De Kogel heeft veel ervaring als speler en coach in het beachvolleybal, en zal met de Nederlandse topspeelsters vanaf 1 november de eerste stappen zetten richting de Olympische Spelen van Tokio.

Deel dit artikel op social media

Richard de Kogel (39 jaar) werd als speler twee keer Nederlands kampioen beachvolleybal. Ruim vijf jaar lang speelde hij in de World Tour, voornamelijk aan de zijde van Sander Mulder.

Nadat hij was gestopt met zijn actieve carrière, werd De Kogel trainer/coach. De Rotterdammer begeleidde een aantal internationaal spelende heren- en damesteams, op persoonlijke titel of namens Beach Team Aalsmeer. Sinds april 2016 werkt De Kogel voor de Nevobo als talentcoach van de jongens en meisjes.

Per 1 november wordt De Kogel bondscoach van de damesselectie. De Kogel heeft een contract getekend voor een jaar, maar de intentie vanuit beide partijen is om samen te werken tot en met de Olympische Spelen van 2020. De coachstaf van de dameslijn van BTN bestaat momenteel uit bondscoach Richard de Kogel en de bondstrainers Angie Akers en Margo Wiltens.

“Ik ben zeer gemotiveerd om als bondscoach bij Beachvolleybal Team Nederland aan de slag te gaan”, reageert De Kogel op zijn aanstelling. “De Olympische medaille die Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in Rio de Janeiro hebben gewonnen inspireert mij om met de vrouwen hetzelfde te bereiken.”

Reactie technisch directeur Bram Ronnes
“We zijn erg blij met Richard als opvolger van Morph”, licht technisch directeur Bram Ronnes toe. “Richard bewijst overal waar hij traint/coacht sporters beter te kunnen maken en te leren winnen. Hij is zonder twijfel de juiste man voor de volgende stap binnen de dameslijn van Beachvolleybal Team Nederland.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!