Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

CP voetballers verslaan Argentinië

CP voetballers verslaan Argentinië

Cheer!

RIO DE JANEIRO – De Nederlandse CP voetballers hebben de eerste zege op de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro te pakken. Oranje versloeg Argentinië met 2-0.

Deel dit artikel op social media

Na het gelijke spel van donderdag tegen de Verenigde Staten (2-2) moest Oranje Argentinië verslaan om zicht te houden op een plaats in de halve finales, waarvoor de nummers één en twee van de groep van vier zich plaatsen.

De ploeg van bondscoach Marcel Geestman greep dan ook het initiatief, maar had het moeilijk met het spel van de opponent. De Argentijnen leken van meet af aan genoegen te nemen met een punt en vertraagden waar mogelijk. Tijdrekken bij ingooien en vrije trappen haalden de snelheid uit het spel en Nederland moest geduld opbrengen om de gewenste voorsprong op het scorebord te krijgen.

Tot ver na de rust slaagden de Argentijnen in hun opzet. Oranje had een klein overwicht en creëerde ook schietkansen, maar in de counter stichtten de Zuid-Amerikanen ook gevaar. Er moest in de vijftigste minuut een directe vrije trap aan te pas komen om de ban te breken. Van een meter of vijftien prikte Thomas Kleinlugtebeld de bal achter de doelman.

Minne de Vos zag vervolgens nog twee schoten geen doel treffen en ook Argentinië was gevaarlijk in de slotfase. In de blessuretijd belandde een geblokt schot voor de voeten van Iljas Visker, die van dichtbij de zege veilig stelde.

Nederland heeft nu vier punten uit twee duels en treft nog het al voor de halve finales geplaatste Iran. De Verenigde Staten kan Nederland nog achterhalen als het nog puntloze Argentinië verslagen wordt.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Thomas aan!