Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

CP-voetballers na nederlaag naar strijd om brons

CP-voetballers na nederlaag naar strijd om brons

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – De Nederlandse CP-voetballers zijn er niet in geslaagd de paralympische finale te bereiken. In de halve finale was topfavoriet Oekraïne met duidelijke cijfers te sterk: 4-0. Oranje gaat nu spelen om de derde en vierde plaats.

Deel dit artikel op social media

In een vrij eenzijdige halve finale kwamen de Oekraïeners al na negen minuten op voorsprong dankzij Volodymyr Antoniuk. Aan het einde van de eerste helft kreeg Oranje via Thomas Kleinlugtebeld een aantal kansen op de gelijkmaker, maar zijn schoten troffen geen doel. Op slag van rust maakte Oekraïne via Oleh Len de 2-0.

Die tweede treffer had zijn weerslag op het spel in de tweede helft. Oekraïne bleef aandringen om de score verder op te voeren en in de 44e minuut maakte Antoniuk zijn tweede treffer. Oranje wist daarna niet veel kansen meer te creëren om terug te komen in de wedstrijd. Opnieuw in blessuretijd tekende Antoniuk voor zijn derde treffer.

Oranje speelt komende vrijdag in de wedstrijd om het brons tegen de verliezer van de andere halve finale tussen Iran en Brazilië.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Teddy, Jeroen, Peter, Iljas, Marcel, Minne, Jeroen, Daan, Thomas, Joey, Guido, Gerard, Stefan, George en Lars aan!