Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

CP-voetballers beginnen met gelijkspel

CP-voetballers beginnen met gelijkspel

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De CP-voetballers zijn het Paralympisch voetbaltoernooi begonnen met een gelijkspel. Tegen de Verenigde Staten werd het in Estádio de Deodoro 2-2. Nederland kwam drie minuten voor tijd met 2-1 voor, maar kon de voorsprong niet vasthouden. Iran versloeg in dezelfde poule Argentinië met 3-1.

Deel dit artikel op social media

Een vroege tegengoal speelde Nederland lang parten in de eerste groepswedstrijd. Al na 3 minuten scoorde Adam Ballou, nadat Thomas Kleinlugtenbeld de eerste kans voor Nederland gemist had. Oranje had meer balbezit, creëerde ook kansen, maar moest tot halverwege de tweede helft wachten voordat Jeroen Saedt de gelijkmaker liet aantekenen. Toen Kleinlugtenbeld drie minuten voor tijd met een fraai hakballetje de 2-1 binnentikte, leek de winst binnen.

De gelijkmaker in de slotminuut -na een klutsbal- was een domper voor de ploeg van coach Marcel Geestman, die na afloop dan ook niet tevreden was. “Het was een ongelukkige avond. Een teleurstellend begin van ons toernooi”, reageerde Geestman. “Er is gelukkig nog genoeg perspectief op een succesvol vervolg, maar we maken het onszelf wel lastig. Vanaf morgen richten we ons weer op de volgende wedstrijd”, besloot de coach. In de andere wedstrijd in Poule A versloeg topfavoriet Iran eerder op de dag Argentinië met 3-1. Nederland staat daardoor gedeeld tweede in de poule.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Teddy, Jeroen, Peter, Iljas, Marcel, Minne, Jeroen, Daan, Thomas, Joey, Guido, Gerard, Stefan, George en Lars aan!