Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brons voor schoolslagzwemmers Evers en Toeters

Brons voor schoolslagzwemmers Evers en Toeters

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Marc Evers en Magda Toeters hebben brons gewonnen op de 100 meter schoolslag SB14. Beide zwemmers waren na afloop tevreden over het resultaat.

Deel dit artikel op social media

Voor Evers is het brons een herhaling van zijn prestatie van vier jaar geleden op de Paralympische Spelen. “De schoolslag liep dit jaar voor geen meter, dus ik ben erg blij dat het hier wel lukt”, lachte Evers na afloop. “Waarom het niet liep? Geen idee. Daar moet je soms een beetje geluk mee hebben en dat heb ik nu. Het was niet helemaal zoals ik hoopte, maar als je kijkt naar dit seizoen, mag ik helemaal niet klagen. Ik zwem als één van de weinigen alle slagen. Het is iets om over na te denken voor de komende vier jaar richting Tokio 2020 of ik dat wil blijven doen. Ik win hier twee medailles, dat is voor een wisselslagzwemmer niet onverdienstelijk.”

Toeters werd vier jaar terug nog tweede en nu derde. In dezelfde finale tikte Marlou van der Kulk aan als vierde. “Ik ben ontzettend tevreden”, concludeerde winnares van brons. “Ik had gehoopt op een persoonlijk record, dat is niet gelukt. Maar het is wel mijn beste race van het seizoen, dus dat is goed. Ik heb vanavond mijn techniek een beetje aangepast, heb wat lange slagen gemaakt en daardoor tikte ik iets eerder aan dan vanmorgen in de series. Ik heb nu twee keer op de Spelen een medaille gehaald. Wat wil je nog meer?”

Titelverdediger
Michael Schoenmaker moest na vier jaar zijn status als paralympisch kampioen op de 50 meter schoolslag SB3 inleveren. De goudenmedaillewinnaar van Londen 2012 werd zesde in de finale. Het goud ging naar de Chinees Zhipeng Jin, die ook het wereldrecord verbeterde.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Magda, Michael en Marc aan!