Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brons voor Nijhuis op individuele achtervolging

Brons voor Nijhuis op individuele achtervolging

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Arnoud Nijhuis heeft de bronzen medaille gewonnen bij het paralympisch baantoernooi. De inwoner van Balkbrug versloeg in de kleine finale zijn Duitse opponent in de individuele achtervolging over 3.000 meter in de klasse C1. Het goud ging naar de Chinees Li.

Deel dit artikel op social media

Bliksemstart

Terwijl baanwielrenner Arnoud Nijhuis na de ochtendserie nog baalde dat hij te snel van start gegaan was en daarvoor in de slotfase van zijn race de tol moest betalen, maakte hij van die explosiviteit zijn wapen in de race om het brons. Binnen 45 seconden had hij zijn Duitse opponent Winkler te pakken en kon de race afgeschoten worden. Het was de eerste Paralympische medaille voor de inwoner van Balkbrug.

Opwarmertje

Coach Eelke van der Wal was tevreden over de prestatie van zijn renner. “We hebben deze tactiek al eerder gebruikt en maken daarbij gebruik van de explosieve start die Arnoud in huis heeft ten opzichte van zijn concurrenten. Het belangrijkste is dat hij goed in vorm is voor de kilometer tijdrit en die bevestiging hebben we nu.” De achtervolging werd zodoende als een opwarmertje gezien. Nijhuis: “nu komt het echte werk, mijn favoriete onderdeel. De vrouwen uit ons appartement hebben mijn duimnagels oranje gemaakt. Als ik goud win op de kilometer, dan doen ze alle vingers.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Arnoud en Eelke aan!