Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brons voor handbiker Laura de Vaan op tijdrit

Brons voor handbiker Laura de Vaan op tijdrit

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

Handbiker Laura de Vaan heeft tijdens de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro brons veroverd op de tijdrit H4-5. Het was haar derde Paralympische medaille na het zilver (wegrace) en brons (tijdrit) van Londen 2012.

Deel dit artikel op social media

“Dit was wat erin zat”, zei De Vaan gedecideerd na de finish. “Ik heb hem voor mij optimaal gereden.” Op het parcours langs de kustlijn van Pontal in Rio de Janeiro draaiden de handbikers twee rondjes van tien kilometer. “Dat was heel zwaar met de terugweg steeds wind tegen,” pufte de Brabantse nog na.  ”Ik heb zo constant mogelijk gereden. En voor de wind probeerde ik me een beetje te sparen door wat hoger te gaan zitten”, legde ze haar strategie uit.

Na de eerste ronde was het gouden en zilveren Duitse duo Vieth en Eskau al buiten bereik van De Vaan, maar met elf seconden voorsprong op de Koreaanse Lee had de Nederlandse het brons voor het grijpen. “Ik had geen idee van tijden, heb me op mezelf geconcentreerd. Pas in het laatste stuk zag ik dat ik nog vijftien seconden had om de derde plaats te pakken.” Met elf seconden voorsprong hield ze vervolgens de Koreaanse van het podium.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Laura aan!