Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

André Cats: zin in elf dagen vol verrassingen en soms tegenvallers

André Cats: zin in elf dagen vol verrassingen en soms tegenvallers

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Chef de mission André Cats en assistent-chef de mission Esther Vergeer blikken vol vertrouwen vooruit naar de Paralympische Spelen. Op de ochtend voor de openingsceremonie informeerden zij de Nederlandse pers over de stand van zaken rond het team.

Deel dit artikel op social media

Zoals andere sporters de afgelopen dagen ook zeiden, concludeert ook Cats: het is hoog tijd dat de Spelen gaan beginnen. “We zijn er klaar voor”, zei hij. “Ik heb zin in elf dagen vol hoogte- en soms ook dieptepunten. We zijn voorbereid op verrassingen en tegenslagen. Het wordt uitdagend.”

“TeamNL is echt één team”, vult Vergeer aan. “Op vorige Spelen waren er nog wel eens eilandjes, nu zijn we echt één. Er worden spelletjes gespeeld, koffie gedronken in onze gezamenlijke ‘huiskamer’. Je merkt wel dat de focus nu steeds meer op de sport komt te liggen. Sporters trekken zich terug, het begint onrustig te worden. Iedereen wil aan de bak. Dat is mooi om te merken.”

Holland Lounge
Na afloop van de persconferentie van Paralympic TeamNL werd de Holland Lounge feestelijk geopend door Wim Ludeke, voorzitter van het Nederlands Paralympisch Comité (NPC). “De Holland Lounge is een thuishonk voor fans, familie, vrienden en andere volgers. Ze kunnen hier terecht voor een kop koffie, stroopwafel en om sport te kijken. Ik hoop dat het hier druk wordt.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!