Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

André Cats: Ik kijk met heel veel tevredenheid terug op Rio

André Cats: Ik kijk met heel veel tevredenheid terug op Rio

Coaching Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Chef de mission André Cats en assistent chef de mission Esther Vergeer blikken met een goed gevoel terug op de vijftiende Paralympische Spelen. Nederland behaalde 62 medailles. Dat zijn er 23 meer dan in Londen.

Deel dit artikel op social media

Cats toonde de aanwezigen vanochtend tijdens een afsluitende persbijeenkomst de mooie rapportcijfers van de paralympische campagne van TeamNL “In vergelijking met Londen scoren we niet alleen beter op het aantal medailles, maar ook met vierde, vijfde en zesde plaatsen. Dat is als sporter heel vervelend als je net buiten het podium eindigt, maar het laat wel zien dat de aansluiting met de wereldtop gemaakt is. Met veelal jonge sporters biedt dat ook voldoende perspectief voor verdere groei van het prestatieniveau richting Tokyo.”

Esther Vergeer, tijdens de Spelen functionerend als assistent chef de mission, hield een warm gevoel over aan haar periode in Rio: “De afsluiting gisteravond met het hele team, waarbij we de medaillewinnaars geëerd hebben, was exemplarisch voor de afgelopen periode. Het gevoel dat we het samen goed georganiseerd hebben, zodat sporters de ruimte kregen om hun beste prestaties te leveren, blijft mij zeker bij.”

Er was in Rio 17 keer goud, 19 maal zilver en 26 keer brons voor Nederland. Daarmee is de zevende plek in het medailleklassement bereikt, nog voor thuisland Brazilië. China voert het landenklassement aan, voor Groot-Brittannië en Oekraïne.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!