Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Amazone Nicole den Dulk valt net naast podium

Amazone Nicole den Dulk valt net naast podium

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Nicole den Dulk is met haar paard Wallace vierde geworden in de individuele test in Grade 1b. Tot de laatste proef stond de Nederlandse in bronzen positie, maar de Deense Stinna Kaastrup stootte haar daar van af.

Deel dit artikel op social media

De titel ging naar de Oostenrijker Peppo Puch, voor de Brit Lee Pearson en Kaastrup. Den Dulk zette zelf een score van 71,103% op de borden. “Het was werken vandaag”, zegt ze. “Ik had zelf meer spanning dan verwacht. Ik wil zo graag. Ik heb er heel hard voor gewerkt. Ook voor het teamresultaat wilde ik iets neerzetten waar je wat aan hebt en voor mezelf ook. Het was heftiger dan ik dacht.”

De score en de plaatsing was beter dan afgelopen zondag in de teamtest. “Ik denk dat de proef beter was dan zondag. Gezien de training en wat we gedurende het seizoen hebben laten zien, had ik op meer gehoopt. Ik ben super trots op Wally, die kijkt echt nergens naar. Vrijdag in de vrije kür gaan we dansen”, lacht ze vastberaden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nicole aan!