Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Alyda Norbruis vlaggendrager bij sluitingsceremonie

Alyda Norbruis vlaggendrager bij sluitingsceremonie

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Wielrenster Alyda Norbruis zal zondagavond (Rio-tijd) de Nederlandse vlag dragen tijdens de sluitingsceremonie in het Olympisch Stadion. Dat heeft chef de mission André Cats vanavond bekend gemaakt tijdens het slotfeest van TeamNL.

Deel dit artikel op social media

Norbruis won tijdens de Paralympische Spelen in Rio twee keer goud en één keer brons. “Alyda is een sporter met een grote drive en een ijzersterk karakter”, legt Cats uit. “Ze heeft haar eigen verwachtingen hier in Rio volledig waargemaakt en ze maakt onderdeel uit van het uiterst succesvolle team onder leiding van bondscoach Eelke van der Wal.” De wielrenners waren op de baan en weg in totaal goed voor zestien medailles. Cats vervolgt: “Ze is een ware ambassadeur van de paralympische sport, vooral ook in haar thuisprovincie Friesland. In haar voetsporen zijn verschillende andere sporters gemotiveerd geraakt om paralympische sport te bedrijven.

De chef de mission erkende dat het een lastige keuze was voor de vlaggendrager voor morgenavond. Nederland won in totaal 62 medailles, met een aantal sporters die meerdere medailles omgehangen kregen. “TeamNL bestaat in Rio uit zoveel sporters die ik het absoluut gun om met de vlag te lopen. Het complete team zal morgen met grote trots deelnemen aan de sluiting van deze voor Nederland zo succesvolle Spelen.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Alyda aan!