Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Alles over GP Maleisië: 'Verstappen is podiumkandidaat'

Alles over GP Maleisië: 'Verstappen is podiumkandidaat'

Cheer!

KUALA LUMPUR - Max Verstappen kende in de vorige drie races een valse start. De Nederlander zal er zondag tijdens de Grand Prix van Maleisië op gebrand zijn nu wel goed te beginnen.

Deel dit artikel op social media

Vorig jaar pakte Verstappen in Maleisië zijn eerste Formule 1-punten in de auto van Toro Rosso. Hij eindigde op de zevende plek in de race die toen nog als tweede Grand Prix op de kalender stond.

Circuit: Sepang International Circuit
Rondes: 56
Lengte Circuit: 5,543 kilometer (310,408 kilometer in totaal)

Recordwinnaar GP Maleisië: Sebastian Vettel, vier zeges in: 2010, 2011, 2013 en 2015
Ronderecord GP Maleisië: Juan Pablo Montoya (Williams Formule 1-team) 1.34.223 (2004)

Programma

Zaterdag 1 oktober
3e vrije training: 08.00 uur – 09.00 uur
Kwalificatie: 11.00 uur – 12.00 uur

Zondag 2 oktober:
Race: start om 09.00 uur 

GP Maleisië 2015
1. Sebastian Vettel 1.41.05.793
2. Lewis Hamilton (+8.569)
3. Nico Rosberg (+12.310)

Wat verwacht Formule 1-commentator Allard Kalff van de race?

"Het is een circuit dat bijna alles heeft. Lange rechten stukken afgewisseld met langzame en snelle bochten. De eerste bocht is breed. Je kan zowel via de binnenbocht als de buitenbocht inhalen, coureurs hebben bij de start meerdere opties. Ook de hitte en de hoge vochtigheidsgraad spelen een rol. Het enige dat er misschien ontbreekt zijn een paar heuvels, maar het behoort zeker tot mijn top vijf van favoriete circuits."

"Rosberg en Hamilton zullen, net als de rest van het jaar, weer strijden om de eerste twee plekken. Als je vijf races geleden had gevraagd wie er wereldkampioen zou worden, had ik honderd procent Lewis Hamilton gezegd. Nu is het toch weer fiftyfifty. Maar op het moment dat je denkt dat Rosberg sterk is en een stapje voor heeft, komt Hamilton weer met iets onverwachts. Hij mag nooit onderschat worden."

"Red Bull Racing gaat als tweede eindigen in de WK-stand voor constructeurs. Als je kijkt wat er nog komt aan circuits, hebben zij het beter voor elkaar dan Ferrari. Vorig jaar zag je in Singapore dat Ferrari heel snel was, nu was Red Bull daar duidelijk sneller. Dat is voor mij genoeg aanleiding om te kunnen zeggen dat zij favoriet zijn."

"De kansen van Max Verstappen zijn elke race hetzelfde. Hij is een potentiële podiumkandidaat, dus ook in Maleisië. Je moet van Max sowieso niets anders verwachten dan dat hij z’n stinkende best doet, geniet en bijleert."

"De eerste twee jaar moet een coureur worden afgerekend op de gemaakte progressie, niet op een overwinning of een slechte race. Kijk waar Max een jaar geleden stond vergeleken met nu. Dan kan er gesteld worden dat hij in een jaar een heel goede Formule 1-coureur is geworden."

Laatste vijf winnaars Grand Prix van Maleisië
2015: Sebastian Vettel (Ferrari)
2014: Lewis Hamilton (Mercedes)
2013: Sebastian Vettel (Red Bull-Renault)
2012: Fernando Alonso (Ferrari)
2011: Sebastian Vettel (Red Bull-Renault)

WK-stand coureurs
1. Nico Rosberg (Mercedes) – 273
2. Lewis Hamilton (Mercedes) – 265
3. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing) – 179
4. Sebastian Vettel (Ferrari) – 153
5. Kimi Raikkonen (Ferrari) – 148
6. Max Verstappen (Red Bull Racing) – 129

WK-stand constructeurs

1. Mercedes AMG Petronas – 538
2. Red Bull Racing – 316
3. Scuderia Ferrari – 301
4. Sahara Force India F1 – 112
5. Williams Martini Racing – 111

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!