Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Acht zwemmers door naar finalesessie

Acht zwemmers door naar finalesessie

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Acht Nederlandse zwemmers hebben op het Paralympische zwemtoernooi van Rio de Janeiro de finale bereikt. Op zaterdagavond keren Lisa den Braber, Lisette Teunissen, Lisa Kruger, Marije Oosterhuis, Liesette Bruinsma, Simon Boer, Thijs van Hofweegen en Olivier van de Voort terug in het bad voor de strijd om de medailles. Olivier van der Voort en Lisette Teunissen raakten beiden wel een wereldrecord kwijt.

Deel dit artikel op social media

Lisa den Braber (100 rug SB7), Liesette Bruinsma (400 vrij S11) en Olivier van de Voort (100 rug S10) lieten op hun afstand de tweede tijd klokken. Ook voor Simon Boer (100 school SB7) en Lisette Teunissen (50 rug S3) lonkt op basis van hun prestaties in de series het podium.

Lisa Kruger zwom op 100 meter rugslag S10 de vijfde tijd, Marije Oosterhuis kwam daarin tot de achtste tijd. Thijs van Hofweegen plaatste zich op de 50 meter vrije slag S6 als zevende voor de finale.

Wereldrecords
Olivier van de Voort en Lisette Teunissen raakten beiden een wereldrecord kwijt. Maksim Krypak uit Oekraine stelde op de 100 meter rugslag S10 de 58.48 van Van der Voort scherper: 58.25. De Chinese Quiping Peng zette op de 50 meter rugslag de nieuwe standaard op 49.91. De toptijd van Teunissen was 50.31.

Op de 10 meter schoolslag met Simon Boer zwom de Colombiaan Carlos Serrano in 1.14.01 een nieuwe toptijd. De 18-jarige Colombiaan snoepte een halve seconde van zijn oude wereldrecord af.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lisa, Lisa, Simon, Liesette, Thijs, Lisette, Olivier en Marije aan!