Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zonderland in Rio alleen op rek

Zonderland in Rio alleen op rek

Cheer!

RIO DE JANEIRO  - Turner Epke Zonderland komt bij de Spelen van Rio 2016 alleen uit op de rekstok. De Friese titelverdediger op dat toestel laat optredens op brug en voltige schieten omdat een blessure aan zijn vinger dat niet toelaat.

Deel dit artikel op social media

"Het is een tegenvaller'', meldde bondscoach Bram van Bokhoven woensdag na de podiumtraining. "Maar aan de andere kant: zijn rekoefening zag er vandaag goed uit.

''De oefening die Zonderland liet zien kwam dicht in de buurt van optredens in Antwerpen (2013) en Nanning (2014) die hem beide keren de wereldtitel opleverden. De twee combinaties van twee vluchtelementen verliepen vlekkeloos, de afsprong ook.

Het verschil zat in details: een Stalder, die niet werd gevolgd door een draai om de lengte-as. ,,Daarmee komt hij drietiende punt lager uit'', legde coach Daniel Knibbeler uit. ,,We bekijken nog even of we het zaterdag op deze manier doen. Die afweging gebeurt op basis van fysieke omstandigheden, niet vanwege de concurrentie.'' Een geslaagde uitvoering van de getoonde oefening levert Zonderland normaal gesproken een finaleplaats op.

Nederland is door het wegvallen van Zonderland nu op vier van de zes toestellen minimaal bezet. In het olympische format bestaat een team uit vijf turners van wie er vier per toestel mogen uitkomen met een schrapresultaat. Bart Deurloo, Frank Rijken en Jeffrey Wammes turnen een meerkamp. Zonderland is de vierde man op rek, Yuri van Gelder op ringen. "Het scheelt wellicht wat in het teamresultaat'', wist Van Bokhoven. "En elke fout telt meteen mee. Maar we moeten medaillekansen in bescherming nemen. Het belang van Epke staat voorop, dat is de realiteit waarin we leven.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Epke aan!