Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilveren roeisters gehuldigd in Holland Heineken House

Zilveren roeisters gehuldigd in Holland Heineken House

Cheer!

De roeisters van de dubbelvier zijn donderdagavond (lokale tijd) gehuldigd in het Holland Heineken House in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Carline Bouw, Chantal Achterberg, Inge Janssen en Nicole Beukers veroverden eerder op de dag olympisch zilver. Nederland staat daardoor nu op vijf medailles (een keer goud, twee keer zilver en twee keer brons).

Bouw en Achterberg (beiden 31 jaar) wonnen vier jaar geleden al brons met de vrouwen acht op de Spelen in Londen. 

"Maar ik kan niet zeggen welke mooier was", vertelde Achterberg voor de camera van NU.nl. "In Londen was het supermooi wat we toen als team bereikt hebben en nu ben ik bij dat het weer een kleurtje hoger is."

Voor Janssen en Beukers was het de eerste keer dat ze op het podium stonden in het HHH. "Het was heel speciaal", zei Janssen. "Het helpt om te beseffen wat ik heb gedaan, dat blijft nog een beetje moeilijk."

Meer medailles

Mogelijk worden er vrijdagavond opnieuw roeisters gehuldigd, want eerder die dag komen Ilse Paulis en Maaike Head in actie in de lichte dubbeltwee. In hun serie én in de halve finale waren ze snelste.

"Zij worden vrijdag zeker gehuldigd", zei Janssen. "We zagen ze de halve finale roeien en we dachten: zij zijn zo fit. En dat zijn ze vrijdag nog steeds."

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!