Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilveren medaille voor dubbelvier

Zilveren medaille voor dubbelvier

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De vrouwen dubbelvier heeft donderdag de eerste Nederlandse roeimedaille veroverd bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het Oranje-kwartet eindigde als tweede in de finale.

Deel dit artikel op social media

Carline Bouw, Chantal Achterberg, Inge Janssen en Nicole Beukers moesten op het kalme Lagoa Rodrigo de Freitas alleen hun meerdere erkennen in Duitsland. Polen pakte brons.

De ploeg van de coaches Nienke van Zijp en Josy Verdonkschot eindigde zaterdag in zijn serie nog op de derde plaats en zegevierde maandag in de herkansing.

De Nederlandse boot lag in de finale vrijwel de hele race op de derde plaats achter Polen en Duitsland, maar kon dankzij een felle eindsprint toch nog als tweede eindigen in een tijd van 6.50,33. Duitsland pakte goud (6.49,39) en het brons ging naar Polen (6.50,86), dat in de laatste vijfhonderd meter van de eerste naar de derde plaats zakte.

Voor Achterberg (31) en Bouw (31) is het de tweede olympische medaille. Ze behaalden in 2012 in Londen gezamenlijk brons in de vrouwen acht. In de Engelse hoofdstad eindigde Janssen (27) op de achtste plaats in de dubbeltwee. Beukers (25) had nog geen olympische ervaring.

 

De vrouwen dubbelvier reisde met de nodige verwachtingen naar Rio. Het Nederlandse kwartet pakte vorig jaar bij de WK brons en belandde eerder dit seizoen bij de drie wereldbekers evenzoveel keer op het podium (zilver en twee keer brons).

Vijf medailles

Eerder op de dag wisten vier andere Nederlandse andere boten zich al te plaatsen voor een finale in Rio.

Vier jaar geleden was het brons van de vrouwen acht de enige olympische roeimedaille voor Nederland in Londen.

Nederland heeft in Rio nu in totaal vijf medailles veroverd. Anna van der Breggen won goud in de wegrit en brons op de tijdrit, Tom Dumoulin pakte zilver op de tijdrit en judoka Anicka van Emden was goed voor brons in de categorie tot 63 kilogram.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Inge, Nicole, Chantal en Carline aan!