Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor boksster Nouchka Fontijn

Zilver voor boksster Nouchka Fontijn

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Nouchka Fontijn heeft zondag in de olympische boksfinale van de klasse tot 75 kilogram niet kunnen stunten. De 28-jarige fysiotherapeute uit Schiedam moest haar meerdere erkennen in de zeven jaar jongere Amerikaanse titelhoudster Claressa Shields. De Europees kampioene verloor met 3-0 (40-36 39-37 39-37) van de tweevoudig wereldkampioene uit Colorado Springs.

Deel dit artikel op social media

Met zilver mag Fontijn echter ook dik tevreden zijn. Ze was voor een medaille naar Rio gekomen, maar wist op voorhand dat het heel moeilijk zou worden om Shields, de torenhoge favoriet, van haar tweede olympische titel af te houden. Met het zilver voor de Schiedamse amateur eindigde Oranje in Rio op negentien medailles (acht goud, zeven zilver, vier brons).

Fontijn veroverde de zevende olympische boksmedaille namens Nederland. Bep van Klaveren (goud/1928), Orhan Delibas (zilver/1992), Karel Miljon (brons/1928) en Arnold Vanderlyde (drie keer brons/1984/1988/1992) gingen haar voor.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nouchka aan!