Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zeilsters Zegers & Van Veen vierde

Zeilsters Zegers & Van Veen vierde

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Zeilsters Afrodite Zegers-Kyranakou & Anneloes van Veen hebben donderdag in de 470-klasse een tweede plaats in de medalrace voor zich opgeëist. Het duo eindigde uiteindelijk als vierde, op één punt van het brons.

Zegers & Van Veen eindigden in de afsluitende medalrace op een knappe tweede plaats achter de Sloveense Mrak & Macarol. Aleh & Powrie uit Nieuw Zeeland voeren naar de derde plaats, genoeg voor het zilver. Het Franse duo Lecointre & Defrance eindigde als zesde en stelde zo het brons veilig.

Alles uitgehaald
Het A-team duo kende een wisselvallig begin van de week, maar eindigde sterk. Zegers: "Het was in het begin een beetje te spannend voor ons. De eerste keer op de Olympische Spelen, we zijn allebei jong. We zijn vier jaar geleden begonnen met het doel om ons eerst te kwalificeren en daarna de Olympische Spelen. Dat is gelukt!" "Dan kom je hier en denk je nou gaat het echt beginnen. Dus in het begin was het wel een beetje moeilijk en hebben we fouten gemaakt maar na de rustdag hebben we de knop weten om te zetten en hebben we ons niveau laten zien."

Anneloes van Veen vult aan: "We hebben ons teruggeknokt deze week en zeker vandaag was het een mooie medalrace."

Zegers: "We hebben er alles uitgehaald. We hebben eerder in de week hier en daar wel wat punten laten liggen. Zo sloegen we twee keer om met veel wind, terwijl we in de top drie lagen. Het is precies wat ze zeggen elk punt telt. Maar het positieve is dat we slecht zijn begonnen en sterk zijn geëindigd."

Zegers: "We zijn trots op onszelf"
Terugkijkend waren de dames tevreden met het resultaat. Zegers: "We zijn in de top vier geëindigd, we zijn één van de beste van de wereld. Eén punt achter de nummer drie dus we kunnen trots op onszelf zijn. Maar op dit moment is het wel een beetje zuur. Het is een goede performance en we zijn de jongste in de top tien. Een mooie klassering met het oog op de toekomst en we gaan samen door naar Tokyo."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Afrodite en Anneloes aan!