Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zeilduo wacht tevergeefs op wind

Zeilduo wacht tevergeefs op wind

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Het Nederlandse zeilduo Afrodite Zegers/Anneloes van Veen heeft woensdag in de 470-klasse vergeefs gewacht op wind voor de afsluitende medalrace. De nummers zes van het klassement dobberden enkele uren in de hete middag op het vrijwel vlakke water in de baai van Guanabara rond, samen met negen andere boten. De verwachte zeebries bleef echter uit in Rio de Janeiro, waardoor de organisatie de olympische finale naar donderdag moest verschuiven.

Deel dit artikel op social media

De medalrace bij de 470-vrouwen is de laatste kans voor de Nederlandse zeilploeg op eremetaal in Rio. Annemiek Bekkering en Annette Duetz komen, eveneens op donderdag, nog wel uit in de finale van de 49erFX. Als nummers acht van het klassement kunnen ze echter niet meer op het podium eindigen.

Hoofdcoach Ian Ainslie mikte voor het begin van Rio 2016 op vier medailles, na het succes van Londen 2012 (goud, zilver, brons). De teller staat vooralsnog op twee, maar wel van goud: Dorian van Rijsselberghe (windsurfen in RS:X-klasse) en Marit Bouwmeester (Laser Radial). Voor het Nederlandse zeilen zijn twee olympische titels een unieke score, maar in de breedte valt de oogst in Brazilië nog wel wat tegen, ook al doordat Van Rijsselberghe en Bouwmeester bij Londen 2012 (goud en zilver) ook al tot de medaillewinnaars behoorden.

Windsurfster Lilian de Geus miste brons op één punt. Rutger van Schaardenburg (negende in Laserklasse) en Pieter-Jan Postma (tiende in Finnklasse) bleven veel verder verwijderd van het podium. Ook Mandy Mulder/Coen de Koning (veertiende in Nacra17) stelden teleur.

Met een verrassende medaille voor Zegers/Van Veen zou de Nederlandse balans bij Rio 2016 er toch nog wat fraaier uitzien. De twee debutanten maken minimaal nog kans op brons, al moet de uitslag in de finale dan wel heel gunstig uitvallen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Afrodite en Anneloes aan!