Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wouda: goud bekroning van een moeilijk jaar

Wouda: goud bekroning van een moeilijk jaar

Coaching Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De olympische titel van zwemster Sharon van Rouwendaal op de 10 kilometer in het open water van Rio is volgens bondscoach Marcel Wouda de kroon op een lastig jaar.

Deel dit artikel op social media

"Dit is supergaaf. Ze heeft een lastig jaar achter de rug'', reageerde Wouda. "Hulde voor haar. Ze heeft magistraal geracet.''

Van Rouwendaal kampte in de voorbereiding met een schouderblessure, kon haar Europese titel niet prolongeren omdat ze vlak voor de finish verkeerd zwom bij de laatste boei en haar Olympische Spelen begonnen met een drama op de 400 meter in het zwembad waar ze bleef steken in de series.

Wouda bekende dat hij zich zorgen heeft gemaakt over haar blessure. "Natuurlijk, maar volgens mij maakt dat nu allemaal niet meer uit. Zij heeft laten zien dat het allemaal goed is gekomen.''De bondscoach complimenteerde de Franse trainer Philippe Lucas, die de zwemster met Spartaanse methoden goed voorbereidde op de olympische race. "Hij heeft haar heel goed afgeleverd hier en ik ben blij dat ik dat hier kon afmaken.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sharon en Marcel aan!