Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wevers heeft goed gevoel na podiumtraining

Wevers heeft goed gevoel na podiumtraining

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - Sanne Wevers verliet donderdag met een tevreden gevoel de Olympic Arena van Rio. De turnster die vorig jaar bij de WK verraste met zilver op de balk, was tevreden over haar optredens tijdens de podiumtraining op brug en vooral balk.

Deel dit artikel op social media

Na een volledige oefening probeerde ze twee keer haar nieuwe opsprong uit, die haar D-score, de moeilijkheidsgraad, een paar tienden hoger maakt. ,,Maar die zal ik zondag in de kwalificaties waarschijnlijk achterwege laten. Te veel risico voor het teamresultaat en wellicht niet nodig om de finale te bereiken'', vertelde Wevers.

Aan een mogelijke finale en kans op olympisch eremetaal wilde ze nu nog niet denken. ,,Eerst volgt stap één, zondag de kwalificaties. Als ik daarna terug mag komen voor de finale is alles mogelijk.''

De kennismaking met olympische sferen in Rio is haar goed bevallen, maar Wevers blijft er nuchter onder. ,,Het is allemaal heel groots, maar in de trainingshal sta je gewoon tussen vier muren en doe je gewoon je eigen ding. Net als bij een EK of een WK.'' 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sanne aan!