Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wevers draagt Nederlandse vlag Maracanã in

Wevers draagt Nederlandse vlag Maracanã in

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Sanne Wevers heeft zondagavond de Nederlandse vlag Maracanã ingedragen. De 24-jarige turnster, die stuntte door olympisch goud te pakken op balk, liep met het rood-wit-blauw het beroemde stadion van Rio de Janeiro in.

Deel dit artikel op social media

Na de vlaggendragers van de 207 deelnemende ploegen volgden alle sporters.


Bijna alle Nederlandse medaillewinnaars lopen mee tijdens de sluitingsceremonie. Oranje veroverde in Rio negentien medailles, één minder dan vier jaar geleden in Londen. De Nederlandse sporters pakten wel meer gouden medailles dan in 2012: acht tegen zes.

Wielrenster Anna van der Breggen (wegwedstrijd), de roeisters Maaike Head en Ilse Paulis (lichte dubbeltwee), baanwielrenster Elis Ligtlee (keirin), de zeilers Dorian van Rijsselberghe (RS:X) en Marit Bouwmeester (Laser Radial), Wevers en de openwaterzwemmers Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman werden in Rio olympisch kampioen. Naast acht keer goud pakte Nederland zeven zilveren en vier bronzen plakken.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sanne aan!