Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wester wil hal stil krijgen in kwartfinale handbal tegen gastland Brazilië

Wester wil hal stil krijgen in kwartfinale handbal tegen gastland Brazilië

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Tess Wester kijkt uit naar de sfeer dinsdag tijdens de olympische kwartfinale van de handbalsters tegen Brazilië, hoewel er 12.000 Braziliaanse supporters op de tribune zullen zitten die tegen Oranje zijn.

Deel dit artikel op social media

"Dat vind ik alleen maar leuk. Echt genieten. Hoe mooi is het als we de zaal stil kunnen krijgen", aldus Wester tegen NU.nl.

De keepster van Oranje denkt bovendien dat het thuisvoordeel een negatief effect kan hebben op Brazilië.

"Er zal druk op het Braziliaanse team staan. Ze willen ook heel graag omdat het voor een aantal vrouwen het laatste toernooi is. Die gaan stoppen en willen mooi afsluiten. Maar wij zijn jong en willen winnen. Dus laat ze maar komen."

Penalty's

Op papier is Nederland niet de favoriet in de Future Arena in Rio de Janeiro. De Braziliaanse vrouwen maakten in de poulefase namelijk een uitstekende indruk met vier zeges. Wester en Oranje wisten alleen van Argentinië te winnen en tegen Zweden en Zuid-Korea werd gelijkgespeeld.

"Maar tegen Zweden hebben we wel heel goed gespeeld", vindt de 23-jarige Wester. "En zondag tegen Rusland hebben we fases ook mooi handbal laten zien. Ik denk ook dat het spel van Brazilië ons goed ligt. We hebben zeker een kans om te winnen."

"En anders spelen we gewoon weer gelijk en pakken we ze in de penaltyserie. Zo kun je ook kampioen worden."

De kwartfinale tussen Nederland en Brazilië begint dinsdag om 15.00 uur (Nederlandse tijd).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ally, Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Angela, Henk, Nycke, Martine, Danick, Michelle, Kelly, Laura en Estavana aan!