Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vrouwen dubbelvier houden dubbel gevoel over aan zilveren medaille

Vrouwen dubbelvier houden dubbel gevoel over aan zilveren medaille

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Natuurlijk reageerden de vrouwen van de dubbelvier uitgelaten op hun zilveren medaille donderdag bij het olympisch roeitoernooi in Rio de Janeiro. Maar toch viel er bij Chantal Achterberg, Nicole Beukers, Inge Janssen en Carline Bouw ook een klein beetje teleurstelling te bespeuren.

Deel dit artikel op social media

"Vergis je niet, hier zijn we echt heel blij mee'', verzekerde Janssen. "We hadden vooraf echter niet voor zilver getekend. We gingen voor goud en dat hebben we in de laatste 500 meter net uit onze handen laten glippen. Want ik denk dat we die Duitsers hadden kunnen hebben.''

Het Nederlandse kwartet knokte op het toch weer wat hobbelige wedstrijdwater voor wat het waard was. "Dit was onze beste race in Rio'', benadrukte Bouw, die met Achterberg al olympisch brons won met de acht bij Londen 2012. "We hebben gedaan wat we moesten doen en kunnen onszelf niets verwijten. Goud zat er gewoon net niet in.''

Beukers

De race op het fraaie Lagoa Rodrigo de Freitas verliep enerverend. Polen lag lange tijd aan kop, maar zag op de laatste 500 meter Duitsland en Nederland voorbijkomen. In de strijd om het goud verloor Oranje met een verschil van 0,94 seconde. Het opgebrande Polen eindigde op 0,53 seconde van Nederland toch nog als derde.

"Dit waren niet onze favoriete omstandigheden'', legde Achterberg uit. "Wij zijn niet de meest technische roeisters en hebben liever wat vlakker water. De tegenwind kwam echter wel goed uit, want we zijn meer beukers." 

"Onze start was geweldig, we zaten naast Duitsland terwijl we anders na 500 meter al op achterstand liggen. Op dat moment dacht ik even: deze gaan we winnen. Het mocht echter niet zo zijn. In de eindsprint kwamen we net tekort. Met zilver mogen we echter ook heel trots en blij zijn.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Carline, Chantal, Nicole en Inge aan!