Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vos zag alleen oranje shirt in de berm liggen

Vos zag alleen oranje shirt in de berm liggen

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De val van Annemiek van Vleuten in de wegwedstrijd bij de Olympische Spelen maakte zondag veel los bij Marianne Vos. "Ik zag alleen een oranje shirt in de berm liggen. Ik kon niet zien wie het was, en had ook geen idee dat Annemiek in leidende positie lag'', aldus de winnares van de vorige Spelen in Londen.

Deel dit artikel op social media

"Het was heel vreemd en onwerkelijk.''Omdat de rensters niet met oortjes in rijden, had Vos geen idee meer hoe de situatie precies was en voor welke plek ze zelf aan het sprinten was. "Toen ik de finish passeerde, zag ik de naam van Van der Breggen op het bord staan. Toen wist ik dat het om Annemiek ging. Qua emoties was het heel moeilijk allemaal.''

Vos en Van der Breggen keken elkaar daarna vertwijfeld aan. "Het eerste wat ik zei: 'je bent olympisch kampioen'. Maar dat wist ze zelf waarschijnlijk ook wel'', aldus Vos, die zelf ook een tijdje in een kopgroep reed. "We kregen best een leuke voorsprong. Maar daarvoor voelde ik eigenlijk aan mijn lichaam al dat het 'm niet ging worden. En dus kon ik mooi een keer in dienst rijden van anderen.''

Zo haalde Vos in aanloop naar het laatste zware deel van de race water voor haar ploeggenotes. De opluchting was groot bij de tweevoudig olympisch kampioene toen ze hoorde dat Van Vleuten bij kennis was. "Annemiek was echt 'outstanding' vandaag'', sprak Vos vol bewondering. - 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marianne aan!