Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleybalsters winnen eenvoudig van Puerto Rico

Volleybalsters winnen eenvoudig van Puerto Rico

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse volleybalsters hebben vrijdag hun derde zege geboekt tijdens het olympisch toernooi in Rio de Janeiro. Puerto Rico was in het vierde pouleduel geen partij voor de ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti: 3-0 (25-14, 25-22 en 25-16).

Deel dit artikel op social media

Bij Oranje keek Maret Balkestein-Grothues wederom toe vanaf de zijlijn. De aanvoerster van het Nederlands team heeft nog teveel last van een enkelblessure die ze opliep in de tweede groepswedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Puerto Rico won nog geen enkele wedstrijd in Rio en maakt geen kans meer op een plek in de kwartfinale. Oranje jaagt op een goede klassering in poule B om in de volgende ronde een sterke tegenstander zoals gastland Brazilië te ontlopen. In de strijd om de topposities in de groep is vrijwel alles nog mogelijk.

Na vier duels heeft Nederland negen punten. Er werd tot alleen verloren van de Verenigde Staten (2-3). Zaterdag staat de laatste groepswedstrijd van Oranje op het programma tegen Servië dat eerder op de dag verrassend met 3-0 won van China en ook negen punten heeft uit drie duels. De Verenigde Staten is koploper en stuit zaterdag nog op China.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Quinta, Judith, Anne, Femke, Maret, Giovanni, Celeste, Debby, Myrthe en Robin aan!