Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleybalsters verliezen strijd om bronzen medaille

Volleybalsters verliezen strijd om bronzen medaille

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse volleybalsters zijn er zaterdag niet in geslaagd om brons te veroveren op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De ploeg van Giovanni Guidetti verloor de strijd om de derde plek van de Verenigde Staten: 23-25, 27-25, 22-25 en 19-25.

Deel dit artikel op social media

In de eerste drie sets ging het nog gelijkop tussen Nederland en de Verenigde Staten. In de vierde en tevens laatste set maakten de Amerikaanse vrouwen het verschil.

De Nederlandse volleybalsters werden eerder deze week door China uitgeschakeld in de halve finale. Wereldkampioen Verenigde Staten redde het in de halve eindstrijd niet tegen Servië. 

Nederland en de VS speelden in de groepsfase ook al tegen elkaar. De Amerikanen bezorgden Oranje toen de enige nederlaag in de poulefase na een vijfsetter. 

De Nederlandse volleybalsters spelen voor het eerst sinds 1996 op de Olympische Spelen.

Eerste set

Nederland was op papier dan ook niet de grote favoriet voor het brons, maar de ploeg van Guidetti en de Amerikanen ontliepen elkaar bijna niets. Oranje vocht zich in de eerste set terug van een ruime achterstand, maar kon de voorsprong van 21-20 niet vasthouden.

In de tweede set kwam Buijs op de plaats van Plak, die het lastig had tegen het Amerikaanse blok. Tot 8-8 ging het gelijk op. Met Femke Stoltenborg in plaats van Dijkema kwam Oranje na een achterstand van vier punten terug tot 23-23.

De Verenigde Staten kreeg vervolgens mogelijkheden om ook de tweede set te pakken, maar Oranje toonde veerkracht en benutte het eerst setpunt nadat Kimberly Hill op een service van Buijs in de fout ging. 

Geloof

Bij 10-10 in de derde set kwam Plak er weer in, voor Pietersen. Nederland creëerde een voorsprong van drie punten (19-16), maar zag de Amerikaanse vrouwen toch het eerste setpunt benutten: 25-22.

In de vierde en tevens laatste set drukte Amerika het kwaliteitsverschil uit in de score. Oranje keek al snel tegen een ruime achterstand aan en kon het niet meer opbrengen om terug in de set te komen. Zo besluiten de volleybalsters hun eerste Spelen sinds 1996 met een vierde plek.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Quinta, Judith, Anne, Femke, Maret, Giovanni, Celeste, Debby, Myrthe en Robin aan!