Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleybalsters stunten tegen China

Volleybalsters stunten tegen China

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse volleybalsters hebben hun terugkeer na twintig jaar op de Olympische Spelen met een aardige stunt opgeluisterd. De vrouwen van bondscoach Giovanni Guidetti versloegen zaterdag in Rio de Janeiro in hun eerste poulewedstrijd China in vijf sets: 25-23 21-25 18-25 25-22 15-13.

Deel dit artikel op social media

Oranje, in 1996 in Atlanta voor de laatste keer van de partij op olympisch niveau, toonde kwaliteit, inzet en geloof in eigen kunnen tegen de Aziatische wereldtopper. Desondanks moest de formatie na een goede eerste set twee keer buigen voor de favoriete opponent. Dat leidde niet tot een inzinking.

Nederland bleef in een goed resultaat geloven en haalde op indrukwekkende wijze de twee volgende sets binnen, waaronder de beslissende.In de poule van zes is een plaats bij de eerste vier genoeg om door te gaan naar de kwartfinales. Oranje wist echter dat om een goede uitgangspositie voor het vervolg te creëren tenminste eenmaal gewonnen moest worden van een topland. Dat is meteen gelukt.

Met de Verenigde Staten en Servië treft Oranje nog twee hoog gekwalificeerde tegenstander. Ook Italië en Puerto Rico zitten nog in de betreffende groep. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Quinta, Judith, Anne, Femke, Maret, Giovanni, Celeste, Debby, Myrthe en Robin aan!