Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleybalsters laten wereldkampioen ontsnappen

Volleybalsters laten wereldkampioen ontsnappen

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Nederlandse volleybalsters hebben maandag bij de Olympische Spelen de wereldkampioen laten ontsnappen. Oranje stond tegen de Verenigde Staten met 2-1 in sets voor, maar kwam uiteindelijk toch net tekort. In de Maracanãzinho Arena werd het 2-3 (25-18 18-25 25-21 20-25 8-15).

Deel dit artikel op social media

Grote tegenvaller voor Oranje, dat het toernooi zaterdag begon met een knappe overwinning op China, was het geblesseerd uitvallen van Maret Balkestein-Grothues. De aanvoerster moest van het veld worden gedragen wegens problemen aan een enkel of knie. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig haar blessure is.

Nederland speelt woensdag de derde groepswedstrijd. Italië is dan de tegenstander. Vier van de zes landen uit poule B plaatsen zich voor de kwartfinales.

Goed gevoel
Ondanks de nederlaag zal Oranje met een goed gevoel op de wedstrijd terugkijken. De laatste twee ontmoetingen tegen de Verenigde Staten, in juni en juli in de World Grand Prix, ging Oranje met duidelijke cijfers (3-0 en 3-1 verlies) onderuit.

In Rio de Janeiro kon Nederland, dat voor het eerst sinds 1996 meedoet aan de Olympische Spelen, uitstekend partij bieden en was het in grote delen van de wedstrijd zelfs beter. Guidetti had na de knappe zege op China geen reden zijn opstelling te wijzigen. Laura Dijkema (spelverdeler), Lonneke Slöetjes (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs (passer-lopers), Robin de Kruijf en Yvon Beliën (midden) en Debby Pilon-Stam (libero) vormden opnieuw het basisteam.

Hoog niveau
De stunt in de openingswedstrijd had de Nederlandse volleybalsters zichtbaar meer zelfvertrouwen gegeven. Oranje speelde vrijuit, en het aanvalsspel was gevarieerd. Nederland liep in de eerste set snel uit naar 4-1 en gaf die voorsprong niet meer weg. In de tweede set ging het tot 13-13 gelijk op, waarna de Amerikaansen wegliepen. Oranje was niet van slag en hield het hoge niveau vast, met winst van 25-21 in de derde set tot gevolg.Na het wegvallen van Balkestein-Grothues in de vierde set kon Oranje nog enige tijd bijblijven, maar de Verenigde Staten maakten daarna het verschil. - 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Quinta, Judith, Anne, Femke, Maret, Giovanni, Celeste, Debby, Myrthe en Robin aan!