Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleyballers houden eer TeamNL hoog op eerste wedstrijddag in Rio

Volleyballers houden eer TeamNL hoog op eerste wedstrijddag in Rio

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De eerste wedstrijddag van de Olympische Spelen Rio 2016 heeft TeamNL nog geen eremetaal opgeleverd. Zowel in de zaal als op het strand waren het de volleyballers die de eer van Oranje hoog hielden.

Deel dit artikel op social media

De volleybalvrouwen maakten na twintig jaar afwezigheid een daverende rentree op het Olympische podium. De volgelingen van bondscoach Giovanni Guidetti versloegen in hun eerste poulewedstrijd China in vijf sets: 25-23 21-25 18-25 25-22 15-13. Lees meer

Ook in het zand acteerden de Nederlandse volleyballers overtuigend. Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer versloegen zaterdag in de eerste groepswedstrijd op de Copacabana het Russische tweetal Nikita Liamin en Dmitri Barsoek met 21-15 21-14. Marleen van Iersel en Madelein Meppelink hoefden geen set af te staan aan het Venezolaanse team Olaya Perez Pazo/Norisbeth Isais Agudo. Lees meer

Ook de turners kwamen goed voor de dag. Yuri van Gelder en Epke Zonderland mogen volgende week terugkomen voor de olympische toestelfinales. Titelverdediger Zonderland kwalificeerde zich op rek met de derde plaats. Van Gelder plaatste zich als achtste voor de finale aan de ringen. Bart Deurloo bereikte de allroundfinale. Lees meer

Eremetaal
In de wedstrijden waar eremetaal was te verdienen, maakten de vertegenwoordigers van TeamNL het niet waar. Zo werden de estafettedames vierde op de 4x100 meter vrije slag. De afgelopen vier Olympische Spelen hadden de Nederlandse zwemsters altijd een medaille gewonnen op dit onderdeel. Lees meer

Op de weg speelden de Nederland wielrenners eveneens een bijrol. Tom Dumoulin stapte uit voorzorg al vroeg uit de koers. Hij wil zich sparen voor de tijdrit van woensdag. Wout Poels kwam ten val en Bauke Mollema kampte met materiaalpech. Ook Steven Kruijswijk imponeerde niet in de door de Belg Van Avermaet gewonnen wedstrijd. Lees meer

De handboogschutters lieten het vrijdag eigenlijk al liggen. Door een negende plaats in de ranking round stuitten Rick van der Ven, Mitch Dielemans en Sjef van den Berg al in een vroeg stadium op topfavoriet en de latere winnaar van het goud, Zuid-Korea. Het Oranje-trio verloor de kwartfinale met 0-6. Lees meer

Teams
Ook de eerste Nederlandse handbalwedstrijd ooit op een Olympische toernooi liep uit op een teleurstelling. De ploeg van bondscoach Henk Groener won op het WK in december en in april op het OKT nog van Frankrijk, maar in Rio waren de Françaises te sterk. In de Future Arena werd het 18-14. Lees meer

De hockeymannen openden met een gelijkspel tegen Argentinië. Oranje gaf in de eerste groepswedstrijd tegen Argentinië de zege in het vierde kwart weg en mocht uiteindelijk nog blij zijn met het gelijkspel: 3-3. Lees meer

Op de eerste dag van het roeitoernooi plaatste de lichte mannen vier-zonder zich voor de halve finales. Joris Pijs, Jort van Gennep, Bjorn van den Ende en Tim Heijbrock werden derde in hun heat met een tijd van 6.07,88.

De Nederlandse vrouwen dubbelvier is naar de herkansing doorverwezen. Het viertal van Oranje kwam in de eerste manche op het woelige Lagoa Rodrigo de Freitas als derde over de finish, achter Oekraïne en Australië. Ook de twee-zonder met Mitchell Steenman en Roel Braas gaat naar de herkansingen. Lees meer

Tennisster Kiki Bertens werd uitgeschakeld in het enkelspel, zwemmer Maarten Brzoskowski kwam niet door de series op de 400 meter vrije slag en voor judoka Jeroen Mooren zitten de Spelen erop.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!