Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vetter tiende op zevenkamp

Vetter tiende op zevenkamp

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De drie Nederlandse meerkampsters hebben niet geëxcelleerd op de zevenkamp bij de Olympische Spelen van Rio. Anouk Vetter was nog de beste, maar de Europees kampioene van vorige maand in Amsterdam was in Rio niet tot weer een stunt in staat. Ze eindigde als tiende met 6394 punten, ruim onder haar Nederlands record van 6626 punten.

Deel dit artikel op social media

Nadine Broersen, de voormalig wereldkampioene indoor (vijfkamp), werd dertiende met 6300 punten. Nadine Visser vond zichzelf na de afsluitende 800 meter terug op de negentiende plaats met 6190 punten. Broersen en Visser bleven ook ver verwijderd van een persoonlijk record.

De Belgische Nafissatou Thiam won verrassend het goud met 6810 punten. Zij troefde titelverdedigster Jessica Ennis-Hill af. De Britse zette nog alles op alles op de 800 meter en won het slotonderdeel in 2.09,07, maar kwam tekort voor goud. Het werd zilver met 6775 punten. De bronzen medaille ging naar de Canadese Brianne Theisen-Eaton met 6653 punten.

Visser begon nog wel sterk met de derde plaats op het openingsnummer, de 100 meter horden, maar de geboren Hoornse atlete miste wedstrijdritme. Visser was in de aanloop naar Rio lang uit de roulatie door een kuitblessure en deed in Rio haar eerste zevenkamp van het jaar. Ze beperkte de schade met een goede vertesprong van 6,35.

Vetter reisde met veel zelfvertrouwen af naar Rio door haar Europese titel, maar bleek niet meer over de topvorm te beschikken. Het speerwerpen viel tegen. Ze scherpte wel op de 800 meter, een van haar zwaktse onderdelen, haar persoonlijk record aan tot 2.17,71.Broersen switchte vlak voor de Spelen van Rio nog van trainer, maar de wissel leidde niet tot grootse prestaties. Bij het speerwerpen presteerde ze relatief het best met 50,80.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anouk, Nadine en Nadine aan!