Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verschuren mist finale koningsnummer 100 vrij

Verschuren mist finale koningsnummer 100 vrij

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Zwemmer Sebastiaan Verschuren heeft op de Olympische Spelen naast een finaleplaats gegrepen op het koningsnummer, de 100 meter vrije slag. De 27-jarige Amsterdammer bleef steken in de halve finales.

Deel dit artikel op social media

Verschuren, de nummer twee van Europa op deze afstand, eindigde na een matige start met 48,28 seconden op een gedeelde tiende plaats. De snelste acht zwemmers strijden woensdag in het Estádio Aquático Olimpico om de medailles.

Verschuren bereikte vier jaar geleden bij de Spelen van Londen nog de finale van de 100 vrij. Met een persoonlijk record van 47,88 tikte hij daarin als vijfde aan, amper een tiende verwijderd van brons. In Rio de Janeiro strandde Verschuren zondag ook al in de halve finales van de 200 vrij, het onderdeel waarop hij Europees kampioen is.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sebastiaan aan!