Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Vleuten: ik moet er mee leren omgaan

Van Vleuten: ik moet er mee leren omgaan

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Het zal nog een tijd duren voordat Annemiek van Vleuten over haar teleurstelling van de gemiste gouden medaille bij de Olympische Spelen heen is.

Deel dit artikel op social media

,,Daar zal ik mee moeten leren omgaan. Maar het gaat veel tijd kosten. De eerste twee ochtenden erna kon ik niet stoppen met denken: wat als...?", aldus de wielrenster, die na haar val in de wegwedstrijd in Rio de Janeiro dinsdag het ziekenhuis verliet en donderdag een kijkje nam bij de wedstrijden van de Nederlandse judoka's.

Van Vleuten was zondag op weg naar goud, toen ze zo'n tien kilometer voor de finish hard onderuit ging tijdens een afdaling. Haar landgenote Anna van der Breggen won de race uiteindelijk.

Van de val weet Van Vleuten zich niets te herinneren, zo zei ze. Woensdag keek ze de beelden terug met Marianne Vos. ,,Ik realiseerde me hoeveel impact het moet hebben gehad op mijn moeder en de rest van mijn familie. Het zag er zo slecht uit hoe ik daar lag.''

Op weg naar de finish schrok Van der Breggen zich rot toen ze Van Vleuten op de grond zag liggen. Van der Breggen stuurde een audiobericht naar haar teamgenoot om haar gevoelens te delen. ,,Ik vond dat onwijs lief van haar en dat berichtje ga ik echt bewaren'', aldus Van Vleuten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Annemiek aan!