Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Rijsselberghe weet nog niet of hij op topniveau actief blijft

Van Rijsselberghe weet nog niet of hij op topniveau actief blijft

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Dorian van Rijsselberghe zal altijd blijven windsurfen, maar de 27-jarige Texelaar weet echter nog niet of hij op topniveau actief blijft. 

Deel dit artikel op social media

"Die vraag laat ik mooi nog even openstaan'', sprak hij zondag in de Marina da Glória met een gulle lach.

Van Rijsselberghe wil eerst met volle teugen genieten van zijn unieke tweede olympische triomf, die hij evenals bij Londen 2012 vroegtijdig veiligstelde.

Daardoor hoefde de Nederlander zondag in het zonovergoten en vrijwel windstille Rio de Janeiro zich totaal niet druk te maken over de afsluitende medalrace. Hij zette zijn gouden plek desondanks luister bij met een zege zijn achtste overwinning in dertien races.

"Qua leeftijd kan ik inderdaad nog wel twee Zomerspelen mee'', gaf de wereldkampioen van 2011 toe. "Maar ik moet nog maar zien of ik Tokio 2020 haal. Aan wie dat ligt? Aan mezelf. Ik kan doen wat ik wil, ik ben baas in eigen huis, denk ik. Het kan altijd beter, groter en mooier. Maar zo ben ik niet opgevoed. We zien het wel.''

Vader

Sinds Londen 2012 is er veel veranderd in het leven van de windsurfer van Texel. Hij verhuisde naar Los Angeles, trouwde en werd vader. Ondertussen bleef Van Rijsselberghe overal ter wereld trainen en racen.

"Ik ben veel van huis geweest, de airmiles hebben zich de laatste jaren flink opgestapeld. Maar dat geeft niets, dat hoort bij mijn leven."

"Het heeft mij ook veel vreugde opgeleverd. Ik ben als mens absoluut gegroeid. Ja, je zou kunnen zeggen dat ik in Londen nog een jongen was en dat ik in Rio als een man heb rondgevaren.''

Pols

Op de lange weg naar Rio 2016, het enige toernooi dat voor Van Rijsselberghe na Londen 2012 feitelijk echt van groot belang was, kreeg de olympische kampioen één grote tegenslag te verwerken. Bij een fietstraining in Nieuw-Zeeland brak hij in februari 2015 zijn pols.

"Een geluk bij een ongeluk, kan ik nu achteraf zeggen. Het was even een probleem, maar daarna was ik veel scherper dan ervoor. Ik had dat ongeval kennelijk even nodig om me als topsporter weer goed op alle details te kunnen concentreren.''

Onder leiding van zijn coach Aaron McIntosh maakte Van Rijsselberghe als windsurfer in het laatste jaar naar Rio een spectaculaire ontwikkeling door.

"Ik ben veel stabieler geworden, veel meer een allrounder, veel meer een duursporter ook. Maar het blijft ongelooflijk dat we het hier samen toch weer hebben geflikt.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dorian aan!