Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Rijsselberghe tweede na eerste drie races

Van Rijsselberghe tweede na eerste drie races

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Titelverdediger Dorian van Rijsselberghe staat maandag na de eerste drie races bij het windsurfen op de tweede plaats in het klassement. Bij de vrouwen is Lilian de Geus voorlopig de nummer vier.

De windsurfers kwamen drie keer in actie. De Brit Nick Dempsey kenden een fantastische start bij de mannen. De winnaar van het zilver in Londen won de eerste twee wedstrijden op de openingsdag. Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe zeilde naar een vijfde en een derde plaats in de eerste twee wedstrijden van de dag. In de derde en laatste dag van de race pakte Van Rijsselberghe de winst voor de Brit Dempsey.

Van Rijsselberghe reageerde na afloop met een lach: “Het ging goed, twijfelachtig goed. Even warmdraaien een slechte start, een goede start, een aanvaring er gebeurde heel veel vandaag. Maar uiteindelijk goed afgesloten met een eerste plaats. Het zijn allemaal van die olympische dingen. Het is hard tegen hard daar buiten op het water. Niemand die wat cadeau geeft. Zo is het. Het is allemaal keihard rond die baan rammen, killers zijn het. Morgen verder, we zijn aan het genieten het is een prachtige wedstrijd man.”

De Geus
Bij de vrouwen in de RS:X klasse surfte Lilian de Geus naar een vijfde, derde en veertiende plek. Charline Picon uit Frankrijk gaat voorlopig aan de leiding.

De Geus was na afloop helder in haar analyse en wist waar het verschil tussen de eerste twee en de laatste race in zat. De Geus: “In de eerste twee races had ik een redelijk goede snelheid en een goede start. Ik heb gewoon simpel gevaren de linkerkant opgezocht en dan eindig je drie en vier. In de laatste race had ik het idee dat ik net een paar seconde te laat weg was. Dan komt die Française over me heen gevaren en zit ik eigenlijk het hele rak in haar vuile wind. Dan kom je ten opzichte van de andere, die wel vrije wind hebben, heel slecht uit.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dorian en Lilian aan!