Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Gorkom en Kimmann naar halve finales

Van Gorkom en Kimmann naar halve finales

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - Jelle van Gorkom, Niek Kimmann en Twan van Gendt hebben zich donderdag bij de Olympische Spelen gekwalificeerd voor de halve finales van het BMX-toernooi.

Deel dit artikel op social media

Van Gorkom eindigde in zijn heat, waarin ook Kimmann van start ging, als eerste, eerste en vierde en kwalificeerde zich als eerste voor halve finales. Kimmann kwalificeerde zich ondanks een val in de tweede run, waarin hij lopend als zevende de finish bereikte en verre van fit oogde. De val kostte regerend wereldkampioen Joris Daudet de kans op olympisch succes. De Fransman moest opgeven. Kimmann slaagde er in de derde run alsnog in zich als vierde te plaatsen.

Twan van Gendt startte in heat drie en bereikte met een zesde en twee tweede plaatsen de halve eindstrijd.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Niek, Jelle en Twan aan!