Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Gorkom dolblij met zilver

Van Gorkom dolblij met zilver

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Jelle van Gorkom was vrijdag in Rio de Janeiro dolgelukkig met de zilveren plak die hij bij de Olympische Spelen had behaald.

Deel dit artikel op social media

"Dit was het maximaal haalbare. Ik voelde me zo goed'', vertelde de fietscrosser uit Lichtenvoorde, die de afgelopen jaren zo vaak te maken had met tegenslag. Londen 2012 werd een deceptie omdat hij niet fit was. Hij wilde zelfs stoppen. "Maar ik wist ook dat deze sport het mooiste is wat er is.''

Zijn medisch dossier is omvangrijk. Hij lag al eens dagen in een kunstmatige coma en brak eerder dit jaar nog maar eens zijn sleutelbeen waardoor het WK niet de bevestiging gaf die hij zocht. "In de training ging het de afgelopen weken pas weer lekker, maar ik moest weten waar ik stond. Mijn tijd in de kwalificaties viel tegen, maar mijn ervaring hielp me de knop om te zetten.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jelle aan!