Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Breggen en Dumoulin op medaillejacht

Van der Breggen en Dumoulin op medaillejacht

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - Voor wielrenster Anna van der Breggen liggen woensdag bij de Olympische Spelen volop kansen op een nieuwe medaille.

Deel dit artikel op social media

De winnares van de wegrace geldt als een van de kanshebbers op de individuele tijdrit, die al om 8.30 uur (13.30 uur in Nederland) begint. Van der Breggen start een half uur later als op twee na laatste, gevolgd door regerend wereldkampioene Linda Villumsen uit Nieuw-Zeeland en Kristin Armstrong, de 42-jarige Amerikaanse die bij Peking 2008 en Londen 2012 het goud won.

Bij de mannen behoort Tom Dumoulin normaal tot de topfavorieten, maar de Limburger brak 2,5 week geleden bij een val in de Tour het spaakbeen van zijn linkerpols. Bondscoach Johan Lammerts is optimistisch over het herstel van de Limburger, maar ideaal was zijn voorbereiding uiteraard niet. Dumoulin vertrekt als voorlaatste, iets na half vijf Nederlandse tijd. Daarna volgt de de Brit Chris Froome.

Carline Bouw, Chantal Achterberg, Nicole Beukers en Inge Janssen kunnen in de dubbelvier de Nederlandse roeiploeg aan de eerste medaille helpen. De finale start volgens het programma om 15.34 uur Nederlandse tijd.

Judoka Kim Polling gaat de tatami op als medaillekandidate in de klasse tot 70 kilogram. De drievoudig Europees kampioene, die haar titel dit jaar kwijtraakte, heeft een 'bye' in de eerste ronde. Noël van 't End doet mee in de klasse tot 90 kilogram. Hij komt vermoedelijk rond 16.20 uur voor het eerst in actie, direct gevolgd door Polling.

In het zwembad begint Ranomi Kromowidjojo als titelverdedigster aan de 100 meter vrije slag. De olympisch kampioene van Londen 2012 komt in de series direct wereldrecordhoudster en topfavoriete Cate Campbell tegen.

De vrouwenteams komen ook allemaal weer in actie. De hockeysters treffen China, de handbalsters spelen tegen Zuid-Korea en de volleybalsters gaan de strijd aan met Italië.

De handboogschutters vervolgen de knock-outrondes en Bart Deurloo turnt de allroundfinale.

Voor de dressuurruiters, kansrijk voor de medailles, beginnen de Spelen met de Grand Prix.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!