Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van den Berg mist kans op olympische medaille

Van den Berg mist kans op olympische medaille

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Boogschutter Sjef van den Berg heeft vrijdag kansen op olympisch eremetaal laten liggen. Nadat de 21-jarige Brabander in de halve finale van het individuele toernooi in Rio de Janeiro met 7-3 had verloren van Fransman Jean-Charles Valladont, trok hij in de strijd om het brons tegen de Amerikaan Brady Ellison ook aan het kortste eind: 2-6.

Deel dit artikel op social media

Van den Berg begon met een afzwaaier aan de troostfinale en ondanks twee perfecte pijlen ging de eerste set verloren (26-27). In de tweede set herstelde hij zich met drie keer negen (27-26). Tegen de maximumscore van de Amerikaan in de derde set kon hij niet op (28-30) en in de vierde set maakte de Nederlander geen serieuze kans meer (25-28).

Sjef van den Berg evenaarde in Rio het resultaat van zijn teamgenoot Rick van der Ven, die vier jaar geleden in Londen ook genoegen moest nemen met een vierde plaats.

Het goud ging vrijdag naar de Zuid-Koreaan Bonchan Ku, die zijn Franse opponent Valladont met 7-3 versloeg.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sjef aan!