Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tweede poulezege voor Nummerdor/Varenhorst

Tweede poulezege voor Nummerdor/Varenhorst

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben dinsdag op de Olympische Spelen ook hun tweede groepswedstrijd winnend afgesloten. Het Nederlandse duo had drie sets nodig tegen de Polen Grzegorz Fijalek en Mariusz Prudel (veertiende op de wereldranglijst) maar liet een goede indruk achter: 21-17 19-21 15-9.

Deel dit artikel op social media

Nummerdor en Varenhorst namen in de eerste set snel de leiding. Ook de tweede set kende een flitsende start maar de Polen knokten zich terug, pakten een kleine voorsprong en dwongen een derde set af. Op belangrijke punten toonde Nummerdor dinsdag in het stadion op de Copacabana in Rio de Janeiro zijn ijzersterke kwaliteiten als verdediger en in de slotfase was het blok van Varenhorst moeilijk te passeren.

De voorbereiding van Nummerdor en Varenhorst op de Spelen was niet optimaal. Routinier Nummerdor (39) werd vader en heeft lichte knieklachten. Debutant Varenhorst (26) reisde later naar Rio wegens een keelontsteking. Maar na twee poulezeges kan het tweede Nederlandse team al uitkijken naar de achtste finales. De uitkomst van hun partij donderdag tegen de Russen Viatsjelav Krasilnikov en Konstantin Semenov gaat waarschijnlijk alleen om de winst in de poule.

Van Gestel en Van der Vlist
Later op de avond waren Van Gestel en Van der Vlist niet opgewassen tussen het Duitse duo Karla Borger/Britta Büthe. Het werd 21-19 en 21-14. Onlangs werd er ook al met 2-0 in sets van Canada verloren.

Tegen de Duitse vrouwen bleven Van Gestel en Van der Vlist in de eerste set goed bij, al hield de opponent steeds het initiatief. In de tweede set ging het aanvankelijk ook redelijk gelijk op, maar wisten Borger en Büthe uiteindelijk toch een behoorlijke marge op te bouwen.

Voor Van Gestel en Van der Vlist wordt het bereiken van de volgende ronde een moeilijk verhaal. Donderdag wacht het laatste groepsduel met het Zwitserse duo Nadine Zumkehr/Joana Heidrich. Nederland is als enige nog zonder zege in de poule.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Reinder, Christiaan, Sophie en Jantine aan!