Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Turnster Wevers kijkt tevreden terug

Turnster Wevers kijkt tevreden terug

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Van het familiebedrijf Wevers sloot Lieke donderdag met de twintigste plaats in de meerkampfinale haar olympisch turntoernooi af. ,,Het waren geweldige Spelen. Je wilt er niet alleen zijn, maar ook echt presteren en echt tevreden kunnen terugkijken. Dat heb ik voor elkaar gekregen'', vertelde ze nadat ze als twintigste in de meerkampfinale was geëindigd.

Deel dit artikel op social media

Gecoacht door vader Vincent en ondersteund door tweelingzus Sanne kende ze een valse start met een val op balk. ,,Ik kon niet slechter beginnen, het gebeurde bij het eerste element ook en dan moet je die hele oefening nog. Ik heb dit echt nooit, ik weet niet meer wanneer ik er in wedstrijd voor het laatst afging'', mopperde ze even. Haar meerkamp was goed voor een score van 55,865.

,,Ik moest mezelf wel echt even bij elkaar rapen, maar ik ben inmiddels zo geroutineerd om dat sterk af te maken. Ik was het aan mezelf verplicht om die knop om te zetten.'' Dat lukte achtereenvolgens op vloer, sprong en brug. ,,Ik had het liefst nog een extra rondje gedaan, nog een keer langs balk.''

,,Ik stop absoluut niet per direct'', zei ze, bijna 25 jaar inmiddels. Dit is mijn passie en mijn leven. Ik heb geen idee wat er hierna komt, maar eerst maakt Sanne het hopelijk nog mooi af.'' Haar zus turnt maandag de finale op balk.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lieke aan!