Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Turncoach Wiersma ziet dat het goed is

Turncoach Wiersma ziet dat het goed is

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Met een klein voorbehoud - maar eigenlijk alleen theoretisch kan er nog iets mis gaan - omschreef bondscoach Gerben Wiersma zondag in Rio de Janeiro de prestaties van de Nederlandse turnsters als "heel bijzonder''.

Deel dit artikel op social media

Sanne Wevers maakte haar status als medaillekandidate op balk waar met een finaleplaats, Eythora Thorsdottir en Lieke Wevers kunnen zich opmaken voor de meerkampfinale. Daarmee verliepen de kwalificaties van het olympisch turntoernooi naar wens.

Er is zelfs nog een kansje op een plaats in de teamfinale, maar dan moeten in de laatste sessie de Canadese en Japanse turnsters steken laten vallen. Wiersma: "Vooraf zeiden we: een teamscore van 170 is goed en het zou waanzinnig zijn als we 172 aantikken.'' Oranje, met verder Vera van Pol en Céline van Gerner, die de pijn van een achillespeesblessure verbeet, kwam tot 171,929.Sanne Wevers, de nummer 2 op balk op het WK van vorig jaar in Glasgow, kreeg voor haar oefening een score van 15,066.

Ze tekende nog protest aan. Wevers rekent altijd meteen na haar oefening haar D-score, de moeilijkheidsgraad, uit. "Het gaat er dan om of een verbindinkje is meegeteld of niet. Ik zei meteen dat ik bij 6,3 zou protesteren. Ik wil niet achteraf spijt krijgen dat ik dat niet geprobeerd heb.''

Het werd afgewezen. "Maar ik ben heel tevreden over mijn oefening en de score; de hoogste die ik ooit op een internationaal toernooi heb gehaald.'' Voor de finale heeft ze - opnieuw met een slag om de arm - een oefening in gedachten met een D-score van 7,0. "Dat is de ultieme oefening.''Van Gerner zat onder de pijnstillers, maar was niet te houden. "Ik heb alleen op vloer een sprongserie geschrapt. Ja, het doet nu zeer, maar dat maakt niet uit.'' 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Eythora, Vera, Lieke, Gerben, Sanne en Céline aan!